Hvem tror vi at vi er:

Angående foregående link, hvor at jeg kommenterer den måde som folk i dag opdeles i typer, da må jeg her fortsætte:

Jeg kritiserer udviklingen, idet at folk i tiltagende grad oplever verden som fiktion gennem skærme. Min kritik må ikke overfortolkes, udviklingen fra tv-skærme til pc-skærme er positiv, idet via pc fås dialog. Via tv er det monolog, dvs. der forudsættes absolut passivitet. Film og fællesaktiviteter derom er helt ok, men jeg må citere en artikel jeg læste for nogle år siden: En kvinde overfaldt en mandlig skuespiller på gaden, fordi at i den film hvor han medvirkede, da stjal han penge fra børn. Så galt gik det for en kvinde, der brugte for meget tid foran tv-skærmen.

 

Angående forsvar:

Jeg er tidligere klubmester i Taekwondo, selvom jeg kun gik til det mindre end et år. En stor andel ved de fleste former for kampsport er parader. Så er der selve karatehugget: Det at kunne flække flest mursten med håndkantslaget.

 Muligvis kan det ultimative håndkantslag redde ens liv, såfremt en alligator eller krokodille hiver i ens ene arm, Hvis der ikke kommer nogen, selvom du råber om hjælp: Alligatorers underkæbeknogle er tyk og umådelig stærk, men det er overkæbeknoglen ikke: Får den fat med de yderste tænder, så hug til med fuld kraft ovenfra, midt imellem dens kæbeled og det af dig, som den har mellem tænderne. Det vil brække dens lange overkæbeknogle, og så er det med at finde et sikkert sted, hvor du kan sunde dig. Det kan også ske det, at den får fat i dit ben eller arm, hvor at biddet er helt oppe ved den kæbeled: Da skal du vide følgende, Alligatortænder er ikke skarpe, men den rykker sideværts og vil derfor forsøge enten at vride benet af eller rykke det af. Du har et par sekunder til at forsøge et håndkantslag ovenpå den del af dens overkæbe som er udenfor dit ben. Værre er det, såfremt benet sidder indad, parallelt med kæben: Dens størrelse og vægt afgør om du kan trække den, eller den dig. Så er det de feje trick som skal bruges, bid tænderne sammen når du endnu kan, ned ovenover krybet, hvis du hverken har en kniv eller kan løfte den, så forsøg at stikke dens øjne ud med fingrene.

Min viden om alligatorkranier har jeg fra min tid hos Maersk, hvor jeg fik lejlighed til at hente lidt souvenirs et sted i Florida USA, krabaten havde været død nogen tid, men jeg var rimeligt oppe på dupperne, for at en levende af den størrelse ikke skulle komme og blande sig i mit forehavende. Nysgerrighed er ok, at være uopmærksom kan koste livet.

I mit foregående link skrev jeg også at astrologiens afløser havde udviklet sig til en videnskab. Det er ikke uden grund, folk elsker at se positive tillægsord om sig selv, og negative tillægsord om andre. Det med om man passer sammen, eller kan lide hinanden er i virkeligheden meget mere enkelt: Efter de første fire minutter mennesker mødes, da ændres deres opfattelse af hinanden ikke. Så tro på dig selv, og dit første indtryk. Forkert sammensætning af personer kan blive mere fatalt end man kan forestille sig.

Angreb fra kamphunde eller ulve: Kamphunde har den egenskab, at de kan trække luften, selvom de har bidt sig fast. Virkelig bidske kamphunde vil forsøge at rykke struben ud, så det gælder om at forsvare hals og ansigt. Er køteren virkelig tosset i hovedet, kan det ses på at dens læber er fortrukket helt op til ørerne: En fork eller tyk kæp kan gøre den passiv, men angriber den, så lad køteren få fat i den ene arm. At stå foroverbøjet medens den flår i armen dur ikke, det er umuligt at trække hånden eller armen ud af dens kæber. Gør det modsatte: Træk armen og dyret helt op til dig, så du kan få fat med den anden hånd bagom dens hoved. Så er det bare at presse armene sammen, så den arm som er i dyrets kæber, presses dybere ind i køterens gab, derved kvæles den.

Så findes der også gængse anvisninger på hvorledes man bedst undgår angreb fra andre dyr, det falder udenfor temaet her.

 

Passivt forsvar, det at se stor eller farlig ud: Udseendet og udformningen af de ældste og mest traditionsrige af militærets uniformer er gjort med den hensigt, at skræmme fjenden. Garderhusarernes uniform er med tætte ribber på brystet, det skulle ligne lysende og blottede ribben, hvilket naturligvis kunne skræmme fjenden nogle år.

Formen på Livgardens huer er for at få soldaten til at se ekstra stor ud, I mange år virkede denne taktik rent faktisk. Sekundært er godt råd her, gardere er der ikke for sjov, de er de eneste menige soldater, som har skarpladte geværer, og er der anledning dertil, så skydes! Lad være med udfordre et velorganiseret forsvar.

 

I virkeligheden er motorcyklister de mest sårbare blandt voksne trafikanter, blot et lille puf fra en bil eller lastbil, så ligger motorcyklen sig ned, nogle mennesker gjorde den fejl at anse motorcyklister som unge uden familie, der var fri jagt på, så det er ikke så underligt at der udviklede sig en kultur hvor at motorcyklister udstyrede sig med skræmmende beklædning.

 

Nu tar jeg mig sammen til at lufte den meget skuffende meddelelse, at Procesbevillingsnævnet vurderer at jeg ikke har rimelig grund til erstatning for den skade jeg fik ved et overfald i 1992, ejheller de fejlbehandlinger og sene opklaring, som fulgte.

Jeg forstår ikke at de vil være det bekendt. Det er som om at jeg end ikke eksisterer som juridisk person. Jeg har 4 børn, og en tidligere hustru, som kæmper desperat for at opretholde økonomien i deres hus, som jeg kun fik mulighed for at medvirke betaling af eet års tid, nærmere bestemt indtil en måneds tid forinden den yngste blev født. Menneskeretighedsdomstolen i Strassbourgh svarede for et halvt års tid siden, at min sag var for kompleks. 

Jeg tænker på om en personalefejl tilbage í 1984 kan have besværliggjort mit liv så alvorligt, at nogen vedvarende har ønsket mig død. Ganske vist erklærede Jydske Bonk mig konkurs kort efter statens ulovlige sanktion mod min virksomhed i 1998. Pengeinstitutklagenævnet har bekræftet JB gjorde fejl derved, men retsvæsnet afslog sagen. Efter mange år gik jeg med til at søge "gældssanering", selvom alt gælden skyldes den ulovlige sanktion. Byretsdommeren udtalte at det måtte udsættes til at min situation var stationær. Et par år derefter stævnede jeg det lokale sygehus for nogle fejl, 3 uger derefter var jeg nær gjort rigtig stationær af dem. Det hvad de ved en fejl udsatte mig for, det har nok kostet 25 år af mit liv. En bekendt fra Sønderjylland sagde til mig i 1988: Du må have et lys brændende hos de højere magter. Ja, det må være magter som er større end de fordømmende jordiske magter.

 

For nogle måneder siden købte jeg en cykel hos et ældre ægtepar inde i København. De var blevet erklæret konkurs her for nylig, fordi de havde købt et hus som faldt i værdi. Lidt værdi-ping-pong mellem banker og stat, så er der råvarer til retsvæsnet. Hos retsvæsnet i Danmark er penge gud.

 

 

Så er det rart at høre nogen der kan lave musik, klikher

 

Nogle kan det ene, og nogle kan det andet: Lad os se på motorcykler :

          blev til  såfed kan den blive. Hold krudt og kanel hver for sig:       HÅ, HÅRRh  DEN DER FLÅEDE ALLIGATOR SOM LIGGER SPÆNDET GODT UD DER OVENPÅ KVÆRNEN, JA DEN MED NITTERNE,  DEN KOSTER OVER 140 HOS THANSEN, SÅ PAS PÅ NALLERNE!

KA  d,07.06.2014