Jura:

Da jeg gik i folkeskolen fortalte en af lærerne os om et tillidshverv hun havde, hun var udnævnt til nævning, hvilket indebar at hun sommetider skulle møde i byretten for at deltage der, det kaldes at være et borgerligt ombud . Faktisk har jeg også selv, for en periode været udnævnt til borgerligt ombud, som sagkyndig dommer, det var i forbindelse med at jeg for nogle år siden var assisterende kredsrepræsentant i Maskinmesterforeningen, medens jeg boede i Sønderjylland.

Det som undrede mig var at læreren sagde at kun et fåtal af afgørelserne var logiske, jeg tænkte ellers at afgørelser sådan et sted bestemt måtte være korrekte. For interesserede i den slags kunne jeg fint vise en tilsvarende afgørelse, de er jo principielt offentlige, men hvor at afgørelsen også var ulogisk, og som jeg kort vil henvise til her, idet linket her angår den erstatningssag. Den angik æglægningsreder som havde en funktionsfejl, der gav små revner i en stor del af æggene, produktskaden som følge af fejlen udgjorde ca. 650.000 kr.  Æglægningsrederne hos mig var det største anlæg hans virksomhed endnu havde opstillet. Jeg valgte det fordi at anlægget var fremstillet af holdbare materialer som var nemme at rense, og fordi at Mogens H. Jensen virkelig er forstående, og en tillidsvækkende og sympatisk person. Men han var ikke rar efter at jeg indså nødvendigheden af at rejse erstatningskrav i henhold til produktansvarsforsikringen. Fjerkrærådets konsulenter udarbejdede på anlægget hos mig en rapport som 100% påviste funktionsfejlen, og som er vist på de to tegninger på linket her. Derved fik fabrikanten rettet den fejl som igennem flere årtier var på sit produkt, og som havde kostet flere landmænd deres økonomiske eksistensgrundlag. Link: Erstatningen blev en udbetaling på kun ca. 150.000 kr. Sådan kan det gå når deres spindelvæv tager herredømmet fra en. Jeg er endda så storsindet, at jeg vil mene at MHJ´s æglægningsreder idag må være markedets bedste ægreder, idet produktfejlen var at æggene blev liggende foran transportbåndet, transportrenderne manglede en fordybning eller et spor til transportbåndet. I aner ikke hvilke scener og misforståelser  voksne mennesker kan oparbejde, som led i bortforklaringer når nogen forsøger at unddrage sig erstatningsansvar. Jeg har siddet i en kreds af jobsøgende, hvor kursuslederen eller headhunteren gav os legosamlesæt, for at undersøge vores samarbejdsevne og fingermotorik, MHJ brugte år på at påstå at jeg trykkede æggene for hårdt mellem fingerene!  MHJ var formand for arbejdsgiverforeningen i Jylland. Men mine hænder er smidige og sikre som kattepoter, min gruppe var hurtigt til at samle figuren, og  faktisk fik jeg lov til at få figuren med hjem som legetøg til min søn.

Den store betydning MHJ har haft på min tilværelse, og idet at jeg i foregående halloween-artikel omtalte genganger fenomenet, da vækker MHJ- initialerne association til Michel Hansen Jernskjæg linket. , men det er selvfølgelig kun en tilfældighed.

En anden Jernskjæg er Peder Nielsen Jærnskæg. Han dukker op på 3. billed eller s127 nedenfor. Bemærk tonen i hans digt nedenfor, og den måde han omtaler sig selv, og ifølge Peder Syv har Jærnskæg været knusende hård ved mistanke om sin nærmeste, læs bare herunder:

 

 

 

 

 

Et sted måtte jeg stoppe uddraget, der er ca. 10 sider mere interessant om Skjoldenæs området, som jeg valgte som mål for de fleste links eller artikler.  

KA den.25.10.2011