Muligvis tager jeg fejl, men der er altså noget her som jeg må gengive, og om det alt i alt har så stor betydning, det kan man selv afgøre.

Danmark er specielt, til dels fordi intet andet land har hverken så mange gravhøje, og der er ej heller noget andet land som har så mange næsten 1000 år gamle kirker. Her for nylig fik jeg lejlighed til at besøge Vigersted kirke, den er en af de gamle kirker som har flest bevarede kalkmalerier.

Jeg var lidt interesseret angående Sct. Nicolaus eller julemanden, og i hvilken forbindelse han var afbilledet her. Kirken var åben så jeg gik derind, og fik taget billeder af kalkmalerierne. Imidlertid var der mere jeg gerne ville vide, så jeg opsøgte præsten, og spurgte dertil, og så tog præsten mig med hen i kirken igen for at forklare det.

Jeg fik også info om en lang række af de øvrige kalkmalerier, ovenfor ses Gud udføre en kroning, hvorom jeg kommenterede, hvorledes dog det, idet at ifølge Saxo var det ærkebiskop Eskil, som foretog denne kroning år 1170 i Ringsted, præstens kommentar var, ja der var også politik dengang.

Efterfølgende undersøgte jeg info om julemanden: De officielle informationer om julemanden stammer vistnok fra Tyrkiet omkring år1450, men ifølge ovenstående fra Vigersted kirke og endvidere kirkebøgerne under Roskilde domkirke, er informationerne anderledes, og reelt et par hundrede år ældre. Om det kan have noget at gøre med den tyske bibeloversættelse at gøre, det ved jeg ikke.

 

 

 

 

Her vil jeg indlede med at vise nogle umiddelbart tilfældige billeder af en ualmindelig skystribe, det er billeder som jeg tog for et par uger siden:

Det var et fly som lavede striben. Almindelige kondensstriber efter fly er hverdag, men den måde som denne kondens- eller varmestribe aftegnede sig fik mig til at fatte mobilens kamera, hvad der var at se efter den havde passeret solens retning lagde jeg ikke mærke til. Så så jeg nu at der tilmed som et ansigt aftegnet ovenfor striben, det havde jeg ikke set under fotograferingen. Altså det er den ualmindelige stribe der vakte min opmærksomhed, flyenes spor gennem skyerne ses ofte, men sjældent så tydeligt.

For godt et halvt år siden havde jeg den fornøjelse at være til selskab, hvor Roskildes borgmester Joy Mogensen også var med. Så her for et par dage siden overværede jeg hende tale ved Sankt Hans bålet nær havnen. Talen var en ros til danske forhold omkring menneskerettigheder, det blev jeg blev noget forbavset over.

Gad vide hvad der er undervejs. Man kan ikke vide alt hvad der foregår, men angående fremtidsudsigterne, så er linket her fra Videnskab.dk mit bedste bud derpå. Med den tilfældighed, som samfundets værdier og glæder tildeles på tværs af nationalitet og arbejdsindsats, da kan det blive nødvendigt at ekstra meget skal hentes og transporteres helt omme fra den anden side af jorden, så det bliver ekstra hot og højt vand.

Det seneste årtusinde har vist, at vi mennesker ikke er jordens smarteste skabninger. Faktisk er mennesket den art, som skal bruge flest hjælpemidler, for at leve her på jorden, og efterhånden udgør dette faktum en trussel for planeten. Og os hvide mennesker, ingen er bedre til at slå hinanden ihjel end os. De sorte negre er dovne, i deres egne samfund er det kvinderne som arbejder mest. Men med hvide kvinder i nærheden, så kan også de mandlige negre arbejde.  Om blandede ægteskaber siges at japanerne behandler hvide kvinder som gudinder, sorte behandler hvide kvinder som ludere, om det ene er at foretrække frem for det andet, det er deres egne valg.

 

Kurt Aggesen d. 01.07.2014