Billederne her er et lille uddrag fra den seneste måneds tid, sådan lidt af det ene og det andet fra området her ved Roskilde.

Jeg vil indlede filen her med et flot billede af Roskilde domkirke, set oppe fra Bognæs. Det er fordi de foregående filer filer lidt har omhandlet historiske forhold ved domkirken, og det er jo forhold som på en måde er set nedefra, som ikke allesammen ser lige godt ud, men det er fra den vinkel at man lærer og får mest viden om forholdene.

Årsagen til denne fil er faktisk billedet af de oplyste skyformationer i midten af billedet. Lysvirkningen dybt inde i skyformationen rummer for mig at se et genskær af den maleteknik som kom til at betegne Den danske guldalder eller guldalderen.

Billedet ovenfor viser faktisk den oplyste skyformation mere tydeligt, fordi den her er i perspektiv. 

 

 

Årsagen til billedet var ganske jordnær, Kawasakien strejkede, men det motorstop tog nu ikke så lang tid at få ordnet, en mc med 35 år på bagen må godt den slags. Så måtte jeg også orientere mig hvor jeg var, det ses på billedet th. Ja, da jeg så det, så havde jeg forklaringen på hvorfor udsynet havde fænget mig. Jeg kan varmt anbefale interesserede et besøg inde på Ledreborg palæ, som i deres udstilling har bevaret en enestående samling af guldalderens fineste malerier, og at man derfor respekterer ejerne af disse værdier, for deres bevarelse hen over de politiske omstillinger samfundet til alle tider går igennem.

 

 

Området grænser op til Lejre forsøgscenter

 hvor denne tavle bl.a. findes. I bunden af tavlen ses gengivelser af motiverne fra Jystrup knoglen, som arkæologerne vurderer at være ca. 10.000 år gammelt, det ældste spor af menneskers tegnekunst. Jystrup knoglen blev fundet i Jystrup, altså nede ved Valsølille sø, byen som ligger lige øst for søen med ø'en, hvor pavestolen stod, inden den blev oprettet i Rom.

 

Her følger et par billeder fra en anden tur, ikke på mc, men i bil:

 Der er også andet end oldtidsminder her på Sjælland.. Men man skal i det hele taget vare sig for folks reaktioner. De mest magtfulde og højestråbende er oftest folk som har indlært sig hele deres virkelighed fra bøger, de får kulturchok af naturen. Jeg husker forstanderen fra Gråsten landbrugsskole fortalte os, at en forældregruppe fra byen havde klaget over det chok de havde fået af børnenes beretning om hverdagen på skolens landbrug. Men nu er der heller ikke mange landmænd tilbage, det har strukturafviklingen sørget for.

KAd.21.09.2011

Min skarpe tone ovenfor var ment som en opfordring til tolerence imellem samfundets faggrupper eller landbo- og bybefolkning. Man skal ikke foragte, hvad man ikke kender, men bybybefolkningen kultur vil altid komme til være den vindende kultur, idet at den er som et flertal overfor et mindretal, uanset at mindretallet nogengange kan have ret. Det kunne jo have været et fromt ønske, nu da man indenfor visse dele af sanfundet officielt tilstræber tolerence imellem nationalt forskelllige kulturer. Jeg er ked af at måtte skrive det, men må her indskærpe, at når jeg skriver køer, så så er det ikke overvægtige personer jeg chikanerer, de har problemer nok, men hhv. kreaturer og lange køer.

Og når jeg skriver strukturafvikling, så er det med henvisning til at lange bilkøer var et ukendt fenomen i Danmark i 1970'erne, og som vi kun kendte fra billeder af den russiske befolkning dengang. Så det er centraliseringens uløselige problem jeg gør opmærksom på. (uløseligt som Babylons erkendte fald)

KAd.24.09.2011